Oficiali americani şi chinezi se vor întâlni la Beijing pentru o serie de discuţii economice

  • Oficiali americani şi chinezi vor purta discuţii pe teme economice la Beijing în această săptămână.
  • Este cea mai recentă rundă de dialog a "grupului de lucru economic" între cele mai mari două puteri ale lumii.
  • Discuţiile urmează reuniunii unui grup de lucru separat pe probleme financiare în capitala chineză luna trecută
363 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani şi chinezi se vor întâlni la Beijing pentru o serie de discuţii economice

O delegaţie de cinci persoane din partea Trezoreriei SUA se va întâlni cu omologii chinezi, a declarat un oficial al Trezoreriei pentru Bloomberg. Discuţiile marchează o nouă rundă a "grupului de lucru economic" înfiinţat anul trecut şi vor aborda subiecte precum perspectivele macroeconomice, regimurile de examinare a investiţiilor din cele două ţări şi coordonarea în ceea ce priveşte datoria şi schimbările climatice, a declarat oficialul.

Discuţiile fac parte dintr-un efort mai amplu al administraţiei Biden de a menţine deschise canalele de comunicare cu principalul său rival geopolitic.

Relaţiile dintre SUA şi China s-au îmbunătăţit în a doua jumătate a anului 2023, după un început de an agitat, preşedinţii Joe Biden şi Xi Jinping întâlnindu-se în noiembrie într-un efort de stabilizare a legăturilor. Cu toate acestea, chestiunea Taiwanului, acţiunile Chinei şi ale SUA în Marea Chinei de Sud şi aspecte precum comerţul şi controlul exporturilor rămân domenii majore de dispută.

Yellen s-a întâlnit cu omologul său, vicepremierul He Lifeng, la San Francisco, în noiembrie, înainte de summitul prezidenţial, şi a declarat că intenţionează să viziteze din nou China în 2024. Ea a susţinut că este crucial să se angajeze în moduri care ar putea preveni o gamă largă de crize, de la cele diplomatice la cele financiare.

Discuţiile planificate au fost raportate anterior de New York Times. Ele urmează reuniunii unui grup de lucru separat pe probleme financiare în capitala chineză luna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici