Oficiali din SUA şi China se vor întâlni în cadrul reuniunii G20 a miniştrilor de Externe

Secretarul de stat american Antony Blinken se va întâlni cu ministrul chinez de externe Wang Yi, în paralel cu reuniunea G20 a miniştrilor de externe din Bali, săptămâna aceasta, a declarat marţi un înalt oficial al Departamentului de Stat american.

342 afișări
Imaginea articolului Oficiali din SUA şi China se vor întâlni în cadrul reuniunii G20 a miniştrilor de Externe

Întâlnirea planificată are loc după ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a discutat luni cu vicepremierul chinez Liu He şi după întâlnirea de luna trecută a consilierului american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, cu cel mai înalt diplomat chinez, Yang Jiechi, în Luxemburg, scrie Reuters.

Preşedintele Joe Biden a declarat că încă nu a decis dacă va ridica tarifele vamale americane pentru produsele chinezeşti, în timp ce administraţia sa se confruntă cu probleme economice din cauza creşterii inflaţiei şi a altor tensiuni în urma pandemiei COVID-19.

Casa Albă a declarat că nu există un termen limită pentru decizia lui Biden, dar este de aşteptat ca Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping să vorbească şi ei în următoarele săptămâni.

Miniştrii de externe din cadrul Grupului celor mai mari 20 de economii (G20) se vor reuni joi şi vineri pe insula indoneziană Bali, înaintea summitului G20 din noiembrie, care va avea loc tot în Indonezia.

Blinken şi Wang s-au întâlnit ultima dată în octombrie, la un summit al Grupului celor 20 de la Roma. Întâlnirea lor din această săptămână se va concentra într-o mare măsură pe războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici