Oficialii din Mariupol resping ultimatumul ruşilor. Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul

Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul în ciuda ultimatumului dat de Rusia, au declarat duminică oficialii din Mariupol.

5464 afișări
Imaginea articolului Oficialii din Mariupol resping ultimatumul ruşilor. Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul

Oficialii din Mariupol resping ultimatumul ruşilor. Forţele ucrainene vor continua să apere oraşul

Un consilier al primarului din Mariupol a răspuns la cererea Ministerului rus al Apărării ca soldaţii ucraineni care încă mai opun rezistenţă într-o parte a oraşului să se predea, spunând că forţele ucrainene continuă să lupte, anunţă CNN.

„În cursul serii (de sâmbătă), ocupanţii au anunţat că vor oferi un coridor de predare pentru trupele rămase. Dar, începând de astăzi, apărătorii noştri continuă să ţină apărarea", a declarat Petro Andriuşcenko pe Telegram.

Andriuşcenko a mai spus că rezistenţa faţă de ruşi continuă dincolo de combinatul siderurgic Azovstal, un bastion pentru forţele ucrainene care luptă în Mariupol.

„În ciuda dorinţei ocupanţilor de a arăta că locul ostilităţilor se limitează la oţelăria Azovstal, acest lucru nu corespunde realităţii. Noaptea trecută au avut loc lupte pe strada Taganrog, care se află la cinci kilometri distanţă de Azovstal", a spus ucraineanul.

„În timpul luptelor, ocupanţii au bombardat din nou cu artilerie grea casele rezidenţiale private. De asemenea, a continuat şi bombardarea zonei portuare", a adăugat Petro Andriuşcenko.

Jurnaliştii nu au putut confirma informaţiile furnizate de consilierul primarului din Mariupol.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici