Oficialii regiunii Abruzzo din Italia luptă împotriva prostituţiei prin despădurire

Mai multe organizaţii de mediu au protestat luni faţă de planul autorităţilor locale din regiunea Abruzzo, în centrul Italiei, de a combate prostituţia prin despădurire, relatează The Guardian în ediţia electronică.

135 afișări
Imaginea articolului Oficialii regiunii Abruzzo din Italia luptă împotriva prostituţiei prin despădurire

Oficialii regiunii Abruzzo din Italia luptă împotriva prostituţiei prin despădurire (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De câteva zeci de ani, poliţia şi politicienii au făcut eforturi să instituie ordinea pe strada Bonifica del Tronto, un "paradis" al prostituţiei, situat la aproximativ 16 kilometri de coasta adriatică, de-a lungul râului Tronto. În ultimii ani au fost instalate camere de supraveghere, au fost înfiinţate patrule pe timpul zilei şi nopţii, iar primarii oraşelor prin care trece drumul au adoptat legi comune impunând amenzi clienţilor prostituatelor. Niciuna dintre aceste măsuri nu a avut succes.

La sfârşitul lunii trecute, şeful serviciului de lucrări publice din cadrul Guvernului regional, Angelo Di Paolo, a anunţat că a venit timpul să se treacă la măsuri drastice. El a declarat că a ajuns la un acord cu oficialii provinciei şi municipalităţilor ca toată vegetaţia să fie tăiată "în jurul şi de-a lungul malurilor (râului Tronto)", unde prostituatele îşi desfăşoară activitatea. Orice autoritate locală "trebuie să contribuie la soluţionarea problemelor privind legea şi ordinea", a subliniat Di Paolo.

Dar trei organizaţii în domeniul mediului, între care şi WWF, au declarat, într-un comunicat comun, că acest plan înseamnă distrugerea a 28 de hectare de terenuri împădurite, "vitale" pentru ecosistemele locale. În opinia acestora, singura crimă a miilor de copaci de pe lista autorităţilor locale este că "oferă adăpost şi intimitate sclavelor sexuale".

Autorităţile "nici nu s-au gândit să ia în calcul consecinţele", adaugă ele, citând, între acestea, absorbţia a mii de tone de dioxid de carbon şi producerea de oxigen, dar şi împiedicarea pesticidelor şi insecticidelor să ajungă în râu.

Potrivit unui recensământ efectuat luna aceasta de o organizaţie nonguvernamentală, pe strada Bonifica del Tronto lucrau aproximativ 600 de prostituate. Majoritatea erau nigeriene, dar între ele se aflau şi românce, braziliene, albaneze şi chineze.

Di Paolo este cunoscut pentru fermitatea acţiunilor sale. În perioada când a fost primar al localităţii Canistro, în urmă cu câţiva ani, şi-a câştigat faima la nivel naţional, după ce a tras focuri de armă în direcţia unui hoţ, pe care, ulterior, l-a urmărit şi l-a prins.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici