Oficialii ucraineni anunţă că se duc lupte grele în jurul Kievului

Lupte grele au loc luni în jurul oraşului Kiev, într-o zonă cuprinsă între nordul şi vestul capitalei ucrainene, anunţă oficiali din Ucraina citaţi de CNN.

2289 afișări
Imaginea articolului Oficialii ucraineni anunţă că se duc lupte grele în jurul Kievului

Potrivit informaţiilor, forţele din Rusia par să fi început ofensiva în câteva sectoare pentru a se apropia de capitala Kiev.

„Cu furie extremă, inamicul distruge Bucha, Hostomel, Vorzel, Irpin. Ei omoară civilii în mod intenţionat”, a spus primarul oraşului Kiev, Vitaly Klitschko.

Numeroase informaţii arată că focuri intense au loc luni în toate cele patru districte în timp ce civilii încearcă să fugă din calea militarilor.

„Facem tot ce este necesar pentru a sprijini oraşul, pentru a forma rezerve de mâncare, medicamente, bunuri esenţiale. Distribuim şi asigurăm suport celor care au mai mare nevoie azi. Ajutor umanitar a fost trimis şi la Cernigău”, a adăugat Klitschko.

„Încercăm să trimitem ajutoare şi la Bucha şi Hostomel. Facem transporturi umanitare în alte oraşe. Capitala se pregăteşte pentru apărare. Le cer locuitorilor să rămână calmi, să stea acasă şi, dacă este cazul, în adăposturi”, a precizat primarul Vitaly Klitschko.

Primarul din Hostomel, Yuriy Prylypko, a fost ucis în timp ce „împărţea pâine celor flămânzi şi medicamente celor bolnavi”, potrivit paginii de Facebook a oraşului. Alte două persoane care îl însoţeau pe primar au fost ucise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kiev,
razboi,
lupte

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici