Ofiţer de poliţie japonez infectat cu Covid 19 după ce a participat la Ştafeta Torţei Olimpice

Un ofiţer de poliţie care a participat la ştafeta Torţei Olimpică din Japonia a devenit primul participant la eveniment care a fost diagnosticat cu COVID-19, au declarat joi organizatorii.

197 afișări
Imaginea articolului Ofiţer de poliţie japonez infectat cu Covid 19 după ce a participat la Ştafeta Torţei Olimpice

Ofiţer de poliţie japonez infectat cu Covid 19 după ce a participat la Ştafeta Torţei Olimpice

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost testat pozitiv la virus, după ce a participat la ştafeta care a trecut prin prefectura Kagawa, de pe insula Shikoku, din sudul Japoniei, a declarat Tokyo 2020 într-un comunicat, citat de Reuters.

Ofiţerul îndruma traficul în oraşul Naoshima, sâmbătă, şi a început să aibă febră duminică, a relatat ziarul Asahi, citând organizatorii şi poliţia prefecturală. Bărbatul purta o mască şi nu a avut contact cu alergătorii, se arată în comunicarea organizatorilor.

Sprijinul public pentru Jocurile Olimpice a scăzut în Japonia, pe fondul îngrijorării cu privire la faptul că evenimentul va duce la înmulţirea infecţiilor cu COVID-19, ducând ţara la un posibil al patrulea val de epidemie.

Se aşteaptă ca guvernul Japoniei să declare săptămâna aceasta starea de urgenţă, a treia din ultimul an, în principalele centre urbane, din Tokyo şi Osaka.

Jocurile, deja întârziate cu un an, vor începe în 92 de zile. Oficialii olimpici şi guvernamentali au declarat că amânarea Jocurilor este exclusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici