Ofiţer rus din serviciile speciale, condamnat pentru răpirea fiului lui Evgheni Kaspersky

Un ofiţer din cadrul serviciilor speciale ruse a fost condamnat joi la patru ani şi jumătate de închisoare, cu un regim sever, pentru răpirea în aprilie 2011 a fiului cel mai mic al patronului firmei de programe antivirus Kaspersky Lab, a anunţat agenţia de presă RIA Novosti.

381 afișări
Imaginea articolului Ofiţer rus din serviciile speciale, condamnat pentru răpirea fiului lui Evgheni Kaspersky

Ofiţer rus din serviciile speciale, condamnat pentru răpirea fiului lui Evgheni Kaspersky (Imagine: Shutterstock)

Un tribunal militar "l-a găsit pe căpitanul Aleksei Ustimciuk vinovat de organizarea răpirii fiului lui Evgheni Kaspesky", a anunţat agenţia.

Ivan Kaspersky, în vârstă de 20 de ani, a fost răpit pe 19 aprilie 2011. Răpitorii au cerut o răscumpărare în valoare de 3 milioane de euro. Tânărul a fost eliberat pe 24 aprilie 2011, în urma unei operaţiuni a poliţiei în regiunea Moscovei.

Evgheni Kaspersky, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscut la nivel internaţional prin intermediul companiei pe care a fondat-o împreună cu fosta soţie Natalia, în 1997. În prezent, Kaspersky Lab se situează pe locul patru, la nivel mondial, în clasamentul programelor antivirus pentru calculatoare personale.

În aprilie 2011, omul de afaceri rus ocupa poziţia 125 în clasamentul celor mai bogate persoane din Rusia, realizat de revista Forbes, cu o avere evaluată la aproximativ 800 milioane de dolari (aproximativ 550 milioane de euro).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici