Ofiţerul pentru egalitate din Partidul Naţional Scoţian a ameninţat că îi va bate pe transfobi şi pe feministele radicale trans-exclusionare

În tweet-uri ce au fost şterse, Cameron Downing, în vârstă de 23 de ani, a spus că vrea „să-i bată pe transfobi şi pe feministele radical trans-exclusionare”.

822 afișări
Imaginea articolului Ofiţerul pentru egalitate din Partidul Naţional Scoţian a ameninţat că îi va bate pe transfobi şi pe feministele radicale trans-exclusionare

Twitter, Cameron Downing

Un ofiţer pentru egalitate din Partidul Naţional Scoţian (Scoţia, Regatul Unit)  şi-a cerut scuze pentru izbucnirile sale de pe reţelele sociale, inclusiv una care ameninţă cu violenţa împotriva femeilor. În postările acum şterse, Cameron Downing, în vârstă de 23 de ani, a spus că vrea „să bată nişte terfe şi transfobi”.

Într-un alt tweet, el a susţinut: „Urăsc nenorociţii şi transfobii cu atâta pasiune încât mă fac să-mi doresc să ţip!” Terf – adică feministă radicală trans-exclusionară – este un termen derogatoriu folosit împotriva femeilor care nu recunosc identitatea de gen a femeilor trans, transmite Daily Record

Downing a fost ofiţer de egalitate pentru filiala din Londra a SNP din august 2022 şi a lucrat anterior în acelaşi rol în 2021. Când a fost confruntat cu postările pe Twitter, el a spus: „Îmi cer scuze pentru aceste tweet-uri şi pentru orice ofensă cauzată comunităţii LGBTQ+ şi le-am şters de mult”.

Grupul de presiune For Women Scotland a spus: „SNP pare să-şi dorească activ bătăuşi fără minte în rândurile lor – atâta timp cât doar femeile vor să le rănească”.

Un membru al partidului SNP a adăugat: „Nu mă voi prezenta la campanie sau chiar la vot la niciun scrutin până când partidul nu abordează serios problema cu misoginismul. Nu voi vota pentru un partid care tolerează discursul care încurajează violenţa împotriva femeilor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici