Olaf Scholz ar putea fi candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei

  • Partidul Social-Democrat (SPD) intenţionează să îl desemneze pe vicecancelarul Olaf Scholz candidat la funcţia de cancelar al Germaniei
  • Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, se clasează pe primul loc în preferinţele membrilor SPD
  • Germania va organiza alegeri parlamentare în toamna anului 2021
162 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz ar putea fi candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la funcţia de cancelar al Germaniei

Olaf Scholz. Sursa FOTO: Profimedia

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) intenţionează să îl desemneze pe vicecancelarul Olaf Scholz, în prezent ministru de Finanţe, candidat la funcţia de cancelar al Germaniei în scrutinul parlamentar programat anul viitor, afirmă surse citate de publicaţiile Die Zeit şi Bild.

Partidul Social-Democrat a efectuat un sondaj de opinie în rândul membrilor formaţiunii privind preferinţele pentru candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei.

Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, vicecancelar şi ministru de Finanţe, s-a clasat pe primul loc în preferinţe, cu 57%, urmat de Manuela Schwesig, premierul landului Mecklenburg-Vorpommern, şi de Franziska Giffey, ministrul Familiei, Seniorilor, Femeilor şi Tineretului.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este partenerul de guvernare al Uniunii Creştin-Democrate / Uniunii Creştin-Sociale (CDU/CSU, centru-dreapta), formaţiunea cancelarului Angela Merkel. La rândul său, CDU urmează să desemneze candidatul la postul de cancelar al Germaniei, în contextul în care Angela Merkel a anunţat că acesta va fi ultimul său mandat.

Germania va organiza alegeri parlamentare în toamna anului 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici