Olaf Scholz avertizează asupra pericolului ascensiunii extremei drepte: ,,fac campanie împotriva Europei noastre unite şi a valorilor sale"

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a avertizat că partidele de extremă dreapta reprezintă o ameninţare la adresa valorilor şi prosperităţii UE.

448 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz avertizează asupra pericolului ascensiunii extremei drepte: ,,fac campanie împotriva Europei noastre unite şi a valorilor sale"

Sursa foto: Mediafax Foto

Afirmaţia a fost făcută sâmbătă, la Bucureşti, în cadrul evenimentului care i-a reunit pe liderii Partidului Socialiştilor Europeni. În timpul discursului, cancelarul german a evidenţiat care ar fi consecinţele dacă partidele de extremă dreapta ar câştiga din ce în ce mai mult teren pe scena politică, notează Euractiv.

,,Populiştii de dreapta fac campanie împotriva Europei noastre unite şi a valorilor sale", a declarat Scholz sâmbătă, la Bucureşti.

,,Ei sunt gata să distrugă ceea ce am construit de-a lungul deceniilor", a afirmat cancelarul, adăugând că partidele populiste de dreapta ,,ameninţă prosperitatea noastră construită pe piaţa noastră europeană comună."

În cadrul discursului său la Bucureşti, Olaf Scholz a punctat faptul că social-democraţii europeni ar fi cei care apără tot ceea ce s-a realizat pe continentul european în ultimii ani, potrivit Euractiv.

Extrema dreaptă, pe val

Situaţia partidelor politice la nivel european, pentru alegerile din luna iunie, arată că partidele social-democrate se află pe locul al doilea în sondaje, în timp ce partidele de extremă dreapta şi conservatoare înregistrează o creştere semnificativă în sondaje.

În Germania, partidul cancelarului se află după partidul de centru-dreapta CDU şi a partidului de extremă-dreapta AfD, care sunt pe locul al treilea. În luna februarie, Berlinul a anunţat că a adoptat o serie de măsuri împotriva combaterii extremismului de dreapta care cunoaşte o ascensiune în ultima perioadă, după ce mai mulţi germani au ieşit în stradă să protesteze împotriva extremismului.

În România, extrema dreaptă a început să fie din ce în ce mai preferată de către tineri în mediul online, potrivit unui studiu realizat de IRES, la comanda organizaţiei ,,Tinerii Votează”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici