Olaf Scholz, despre reticenţa Germaniei de a livra arme grele Ucrainei: NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al treilea război mondial

NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al treilea război mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, întrebat despre faptul că Germania nu a livrat arme grele Ucrainei.

4410 afișări
Imaginea articolului Olaf  Scholz, despre reticenţa Germaniei de a livra arme grele Ucrainei: NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al treilea război mondial

Olaf Scholz, despre reticenţa Germaniei de a livra arme grele Ucrainei: NATO trebuie să evite o confruntare militară directă cu Rusia, care ar putea duce la un al treilea război mondial

Scholz se confruntă cu critici din ce în ce mai mari în ţară şi în străinătate pentru aparenta reticenţă a guvernului său de a livra arme grele de luptă, cum ar fi tancurile, Ucrainei pentru a o ajuta să respingă atacurile ruseşti, chiar şi în timp ce alţi aliaţi occidentali intensifică livrările, relatează Reuters.

Întrebat, într-un interviu amplu publicat vineri, de ce crede că livrarea de tancuri ar putea duce la un război nuclear, el a spus că nu există o carte de reguli care să precizeze când Germania poate fi considerată parte a războiul din Ucraina.

"De aceea, este cu atât mai important să analizăm fiecare pas cu mare atenţie şi să ne coordonăm îndeaproape unii cu alţii", a spus el, potrivit sursei citate.

"Evitarea unei escaladări către un conflict NATO-Rusia este o prioritate de top pentru mine. De aceea nu mă concentrez pe sondaje şi nici nu mă las iritat de apelurile stridente. Consecinţele unei erori ar fi dramatice.", a adăugat cancelarul german.

Separat, Scholz şi-a apărat decizia de a nu înceta imediat importurile germane de gaz rusesc.

"Vă comportaţi ca şi cum ar fi vorba de bani. Dar este vorba despre evitarea unei crize economice dramatice şi despre pierderea a milioane de locuri de muncă şi a fabricilor care nu şi-ar mai deschide niciodată porţile".

Scholz a declarat că acest lucru ar avea consecinţe considerabile nu doar pentru Germania, ci şi pentru Europa şi pentru viitoarea finanţare a reconstrucţiei Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici