Olaf Scholz s-a declarat "dezgustat de remarcile scandaloase" făcute de preşedintele palestinian la Berlin / Mahmoud Abbas a acuzat Israelul de comiterea a "50 de holocausturi"

Cancelarul german s-a declarat miercuri "dezgustat de remarcile scandaloase" făcute de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Berlin, care a acuzat Israelul de comiterea a "50 de holocausturi" împotriva palestinienilor de-a lungul anilor.

4426 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz s-a declarat "dezgustat de remarcile scandaloase" făcute de preşedintele palestinian la Berlin / Mahmoud Abbas a acuzat Israelul de comiterea a "50 de holocausturi"

Olaf Scholz s-a declarat "dezgustat de remarcile scandaloase" făcute de preşedintele palestinian la Berlin / Mahmoud Abbas a acuzat Israelul de comiterea a "50 de holocausturi"

Declaraţia cancelarului german Olaf Scholz pe Twitter a venit la o zi după ce Abbas a refuzat să condamne atacul mortal comis de militanţii palestinieni asupra atleţilor israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972. În schimb, Abbas a replicat spunând că ar putea indica "50 de Holocausturi" comise de Israel.

"Sunt dezgustat de remarcile scandaloase făcute de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas. Condamn orice încercare de a nega crimele Holocaustului", a declarat Scholz.

Scholz a fost criticat atât în Germania, cât şi în Israel pentru că nu a respins imediat comentariile lui Abbas la conferinţa de presă pe care a susţinut-o cu acesta marţi seară la Cancelarie.

Aflat lângă Scholz, Abbas a folosit în mod explicit cuvântul "Holocaust" în răspunsul său, atrăgând o grimasă din partea cancelarului german. Germania a susţinut de mult timp că termenul ar trebui folosit doar pentru a descrie crima singulară a naziştilor de a ucide 6 milioane de evrei înainte şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Abbas a spus că "din 1947 până astăzi, Israelul a comis 50 de masacre în 50 de sate palestiniene".

"Cincizeci de măceluri. Cincizeci de Holocausturi", a adăugat el.

Preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, a efectuat în luna iulie prima vizită oficială în România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici