Olaf Scholz spune că reconstrucţia Ucrainei reprezintă o „sarcină pentru o generaţie”. Cancelarul cere investitorilor privaţi să ofere sprijin: „oricine investeşte astăzi în reconstrucţia Ucrainei investeşte într-o viitoare ţară membră a UE”

Reconstrucţia Ucrainei va fi o "sarcină pentru o generaţie" pe care nicio ţară, donator sau instituţie internaţională nu o poate gestiona singură, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

296 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz spune că reconstrucţia Ucrainei reprezintă o „sarcină pentru o generaţie”. Cancelarul cere investitorilor privaţi să ofere sprijin: „oricine investeşte astăzi în reconstrucţia Ucrainei investeşte într-o viitoare ţară membră a UE”

FOTO Denys Shmyhal/Twitter

Vorbind la un forum de afaceri germano-ucrainean, Scholz a făcut referire la decizia UE din iunie de a face din Ucraina un candidat la aderarea la blocul comunitar. El a spus că „această decizie transmite, de asemenea, un semnal investitorilor privaţi: oricine investeşte astăzi în reconstrucţia Ucrainei investeşte într-o viitoare ţară membră a UE care va face parte din comunitatea noastră juridică şi din piaţa noastră unică”.
 
Scholz a declarat că este important să se repare centralele şi reţelele energetice distruse, dar şi să se îmbunătăţească eficienţa acestora, pentru a permite, în cele din urmă, o extindere a exporturilor de energie electrică ucrainene către UE.
 
El a subliniat necesitatea unei mai mari transparenţe şi a unei „lupte şi mai hotărâte împotriva corupţiei”, în contextul în care Ucraina se străduieşte să adere în cele din urmă la blocul comunitar.
 
Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat în cadrul forumului că reconstrucţia va fi un proces orientat spre viitor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici