Olaf Scholz, vizită importantă la New Delhi. Germania susţine un acord de liber schimb între India şi Uniunea Europeană

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că el şi premierul indian Narendra Modi s-au angajat să încheie un acord de liber schimb între India şi Uniunea Europeană.

636 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz, vizită importantă la New Delhi. Germania susţine un acord de liber schimb între India şi Uniunea Europeană

"Este un subiect important şi mă voi implica personal", a declarat Scholz după întâlnirea sa cu Modi la New Delhi.

UE şi India au reluat anul trecut negocierile pentru încheierea unui acord de liber schimb, cu scopul de a finaliza discuţiile până la sfârşitul anului 2023.

Pentru UE, un acord de liber schimb cu India s-ar potrivi cu strategia sa de creştere a angajamentului cu regiunea Indo-Pacific, unde blocul comunitar vizează acorduri bilaterale pentru a profita de creşterea economică preconizată. De asemenea, acordul ar putea acţiona pentru a contrabalansa influenţa tot mai mare a Chinei în regiune.

Scholz s-a întâlnit cu Modi la o zi după ce s-a împlinit un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Vizita sa, împreună cu o delegaţie de afaceri numeroasă, a evidenţiat importanţa crescândă a Indiei pentru puterile occidentale care caută sprijin pentru opoziţia lor faţă de războiul Moscovei, relatează Reuters.

"Războiul durează de un an întreg. Este un război oribil, cu multe distrugeri... Este o mare catastrofă", a declarat el.

"Lumea suferă din cauza acestei agresiuni... dar vom face tot ce putem pentru ca lumea să rămână un loc bun", a spus Scholz, adăugând că cooperarea dintre India şi Germania este "foarte, foarte importantă".

India poate fi un partener important pentru Berlin, în încercarea de a se îndepărta de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici