Olanda va furniza Ucrainei şase avioane de luptă F-16 suplimentare

Guvernul olandez a anunţat că va trimite Ucrainei şase avioane de luptă F-16 suplimentare, după ce a anulat vânzarea planificată a aeronavelor către o companie privată, a declarat ministrul Apărării, Kajsa Ollongren.

673 afișări
Imaginea articolului Olanda va furniza Ucrainei şase avioane de luptă F-16 suplimentare

Olanda va furniza Ucrainei şase avioane F-16 suplimentare

"Ministerul olandez al Apărării pregăteşte şase avioane de luptă F-16 suplimentare pentru a fi livrate Ucrainei", a declarat Ollongren pe reţelele de socializare, adăugând că acestea vor fi furnizate pe lângă cele 18 deja promise.

"Superioritatea aeriană a Ucrainei este esenţială pentru a contracara agresiunea rusă", a spus ministrul, potrivit Politico.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că vânzarea planificată a celor şase avioane către operatorul privat de avioane militare Draken International a fost anulată, ceea ce a permis guvernului să le dea administraţiei de la Kiev

"Olanda a oprit discuţiile privind posibila vânzare a 6 avioane de luptă F-16", se arată în comunicat. "Ambele părţi au ajuns la concluzia că vânzarea şi livrarea acestor avioane F-16 nu va avea loc pe termen scurt"

Ollongren declarase anterior că planul era de a expedia primele F-16 în Ucraina în acest an, după ce se va finaliza pregătirea piloţilor la o unitate din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici