Olanda: Vârsta permisă pentru practicarea prostituţiei ar trebui să fie 23 de ani

Vârsta la care femeile ar trebui să înceapă să practice prostituţia ar trebui să fie ridicată de la 18 la 23 de ani, potrivit unui oficial al Primăriei din Amsterdam, informează DutchNews.

1284 afișări
Imaginea articolului Olanda: Vârsta permisă pentru practicarea prostituţiei ar trebui să fie 23 de ani

Olanda: Vârsta permisă pentru practicarea prostituţiei ar trebui să fie 23 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

Un director din cadrul Primăriei din Amsterdam susţine că ar trebui ca în celebrul Red Light District prostituţia să se desfăşoare potrivit unui program care să includă o pauză între 4.00 şi 8.00, timp care va fi alocat pentru monitorizarea proxeneţilor şi a traficanţilor de persoane.

Acelaşi înalt oficial al primăriei susţine că ar trebui ca legislaţia să impună ridicarea vârstei permise pentru practicarea prostituţiei de la 18 la 23 de ani.

"Tinerele de 18 ani din Bulgaria, România şi Ungaria sunt extrem de vulnerabile. Sunt aduse aici dar sunt incapabile să reziste presiunii. Femeile care au mai mult de 23 de ani sunt mai mature şi mai rezistente", a declarat Asscher pentru The Telegraph.

Asscher a mai propus ca prostituatele să fie înregistrate ca freelanceri la Camera de Comerţ, după ce demonstrează că vorbesc olandeza sau una din limbile de circulaţie internaţională ca engleza, franceza sau spaniola.

"Amsterdam este un oraş cosmopolit şi prostituţia este un ingredient al acestui oraş. Şi nimeni nu are nimic împotriva acestui fapt, dacă este făcut respectând liberul arbitru. Dar din păcate sunt şi cazuri în care nu este aşa", a spus Asscher.

Primăria din Amsterdam a lansat o iniţiativă de "curăţare" a Cartierului Roşu în 2008, care a avut ca obiectiv reducerea infracţionalităţii şi a prostituţiei forţate.

Legislaţia olandeză privind prostituţia include printre reglementări chiar şi prevederi referitoare la lungimea permisă a unghiilor unei prostituate şi temperatura la care ar trebui să-şi fiarbă lenjeria în care îşi întâmpină clienţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici