Olandezul Bert Koenders, numit Reprezentant Special ONU pentru Mali

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon l-a numit vineri pe olandezul Bert Koenders Reprezentant Special ONU pentru Mali, a anunţat Eduardo del Buey, un adjunct al unui purtător de cuvânt al organizaţiei.

133 afișări
Imaginea articolului Olandezul Bert Koenders, numit Reprezentant Special ONU pentru Mali

Olandezul Bert Koenders, numit Reprezentant Special ONU pentru Mali

Koenders, în vârstă de 55 de ani, va conduce Misiunea Integrată ONU pentru Stabilizarea Mali (MINUSMA), a cărei creare a fost autorizată de către Consiliul de Securitate al ONU la sfârşitul lui aprilie.

El era începând din 2011 reprezentantul organizaţiei şi şeful misiunii ONU în Coasta de Fildeş (ONUCI).

Koenders are peste 25 de ani de experienţă în afaceri internaţionale, cooperare şi dezvoltare. El a fost ministru olandez al Cooperării şi Dezvoltării înperioada 2007-2010 şi membru al Parlamentului olandez în perioada 1997-2007.

MINUSMA urmează să preia în iulie ştafeta de la forţa panafricană MISMA. Ea va număra 12.600 de căşti albastre, care ar urma să integreze aproximativ 6.000 de oameni din cadrul MISMA, trimişi de ţări din Africa de Vest şi Ciad.

Koenders va fi înlocuit în postul din Coasta de Fildeş de fostul ministru nigerian de Externe Aïchatou Mindaoudou Souleymane.

Aceasta, în vârstă de 54 de ani, este în prezent numărul doi în ierarhia Misiunii Comune ONU-Uniunea Africană la Darfour, un post pe care îl ocupă din iunie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici