OMAGIU pentru Nelson Mandela: Trupul neînsufleţit va fi transportat în procesiune de la morgă la Guvern

Trupul neînsufleţit al lui Nelson Mandela va fi transportat în procesiune de-a lungul capitalei Pretoria miercuri, joi şi vineri, a anunţat o sursă oficială.

329 afișări
Imaginea articolului OMAGIU pentru Nelson Mandela: Trupul neînsufleţit va fi transportat în procesiune de la morgă la Guvern

OMAGIU pentru Nelson Mandela: Trupul neînsufleţit va fi transportat în procesiune de la morgă la Guvern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În fiecare dimineaţă, când trupul neînsufleţit va părăsi morga pentru a fi expus publicului, transportul se va face în public", a anunţat serviciul de informaţii al Guvernului (GCIS).

"Încurajăm (publicul) să stea pe margine când corpul neînsufleţit va trece pe străzile din Pretoria", până la sediul Guvernului, a declarat Neo Momodu, directorul GCIS.

Expunerea în public va face parte din cele zece zile de doliu naţional decretate în Africa de Sud după decesul fostului preşedinte, joi, la vârsta de 95 de ani. Populaţia care vrea să îl vadă pentru ultima dată pe Nelson Mandela va trebui să ia un autobuz şi să renunţe la orice aparat de fotografiat.

Luni, după o duminică de rugăciune şi reflecţie, va avea loc o sesiune extraordinară comună a celor două Camere ale Parlamentului, în memoria celui care a condus Africa de Sud către democraţie şi către votul majorităţii de culoare, pentru prima dată în 1994.

Marţi, un serviciu religios în memoria lui Nelson Mandela va fi celebrat la Soweto, pe stadiul Soccer City (FNB Stadium) cu o capacitate de 90.000 de locuri, în prezenţa câtorva şefi de stat străini, ceilalţi fiind aşteptaţi la înhumarea de la Qunu, satul din sudul ţării în care Mandela şi-a petrecut copilăria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici