OMS: Alimentele japoneze pot fi consumate în siguranţă

Spanacul şi laptele expuse radiaţiilor în Japonia pot fi consumate, a dat asigurări, luni, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Asia şi Pacific".

29 afișări
Imaginea articolului OMS: Alimentele japoneze pot fi consumate în siguranţă

OMS: Alimentele japoneze pot fi consumate în siguranţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să subliniem că o expunere de scurtă durată la niveluri ridicate de radiaţii depistate la spanacul contaminat nu presupune riscuri pentru sănătate pe termen scurt", afirmă Peter Cordingley. "Acelaşi lucru se întâmplă şi cu laptele, acesta nu prezintă riscuri pentru sănătate", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că descoperirea spanacului contaminat la 120 de kilometri de centrala avariată de la Fukushima a fost "neaşteptată".

Dar el a asigurat că autorităţile japoneze au reacţionat în mod adecvat şi au cerut populaţiei să nu se panicheze.

OMS supraveghează situaţia, a adăugat purtătorul de cuvânt, apreciind că Ministerul japonez al Sănătăţii a fost transparent pe tema alimentelor contaminate.

Autorităţile japoneze au anunţat luni că au interzis vânzarea de lapte şi două tipuri de legume verzi cultivate în patru prefecturi situate în apropiere de centrala nucleară Fukushima. Motivul este nivelul anormal de radioactivitate, care nu prezintă însă riscuri pentru sănătate, au precizat acestea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici