OMS confirmă 1.516 cazuri de gripă porcină - GALERIE FOTO

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunţă 1.516 cazuri de gripă porcină confirmate în 22 de ţări, inclusiv 822 în Mexic, dintre care 29 mortale, precum şi 403 cazuri în Statele Unite, potrivit ultimului bilanţ difuzat miercuri la Geneva.

46 afișări
Imaginea articolului OMS confirmă 1.516 cazuri de gripă porcină - GALERIE FOTO

OMS confirmă 1.516 cazuri de gripă porcină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Autorităţile americane au anunţat marţi un al doilea caz mortal, pe care OMS nu îl contabilizase încă miercuri dimineaţă.

Bilanţul rămâne neschimbat în Mexic, Statele Unite, Spania şi Marea Britanie, în timp ce Canada înregistrează 25 de cazuri suplimentare.

Guatemala intră şi ea pe lista ţărilor afectate de această boală, cu un caz diagnosticat.

Mexic: 822 cazuri, dintre care 29 mortale

Statele Unite: 403 cazuri

Canada: 165 cazuri

Spania: 57

Marea Britanie: 27

Germania: 9

Noua Zeelandă: 6

Italia: 5

Israel: 4

Franţa: 4

El Salvador: 2

Coreea de Sud: 2

Austria: 1

Danemarca: 1

Olanda: 1

Portugalia: 1

Elveţia: 1

China (Hong Kong): 1

Costa Rica: 1

Irlanda: 1

Colombia: 1

Guatemala: 1

Precedentul bilanţ de marţi seara menţiona 1.490 de cazuri în 21 de ţări.

Bilanţurile OMS sunt adeseori inferioare celor comunicate de ţările vizate din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţie după anunţarea cazurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici