ONG-urile din Italia care salvează migranţi din Marea Mediterană nu mai sunt pedepsite de guvern

  • Guvernul italian a eliminat legea dură a imigraţiei promovată de fostul ministru de interne, Matteo Salvini.
  • Consiliul de Miniştri al Italiei a aprobat luni un decret care aduce modificări semnificative în politica privind migranţii a statului peninsular.
343 afișări
Imaginea articolului ONG-urile din Italia care salvează migranţi din Marea Mediterană nu mai sunt pedepsite de guvern

ONG-urile din Italia care salvează migranţi din Marea Mediterană nu mai sunt pedepsite de guvern

Consiliul de Miniştri al Italiei a aprobat, luni seară, un decret-lege care înlocuieşte legea dură a imigraţiei şi securităţii promovată de fostul ministru de interne, Matteo Salvini. De asemenea, amenzile pentru ONG-urile care salvează migranţii pe mare au fost eliminate, notează EFE.

„Decretele de propagandă ale lui Salvini nu mai există. Vrem o Italia mai umană şi mai sigură. O Europă mai protagonistă," a scris pe Twitter liderul Partidului Democrat, Nicola Zingaretti, care a luptat pentru eliminarea aşa-numitei „politici portuare” promovată de Salvini.

Decretul de lege, care introduce „dispoziţii urgente în materie de imigraţie, protecţie internaţională şi complementară şi modifică articole (...) din Codul Penal", instituie, totodată, noi mecanisme de primire şi integrare ale imigranţilor. De asemenea, decretul exclude orice fel de sancţiuni la adresa ONG-urilor care salvează migranţi din Marea Mediterană, potrivit unui comunicat transmis după reuniunea Consiliului de Miniştri.

Totuşi, sunt sancţiuni „în cazul în care există raţiuni de ordin public şi de securitate sau de încălcare a normelor privind traficul ilicit de migranţi pe cale maritimă”, potrivit Codului Navigaţiei, care prevede o pedeapsă de până la doi ani de închisoare şi o amendă cuprinsă între 10.000 de euro şi 50.000 de euro.

Legea lui Salvini interzicea bărcilor care salvau migranţi intrarea în apele teritoriale italiene şi introducea amenzi cuprinse între 10.000 şi 50.000 de euro celor care nu respectau regula.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici