ONU a anunţat că există un număr record de state care au pedepsit activişti ai drepturilor omului

Consiliul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunţat, miercuri, că un număr record de 29 de state, inclusiv China, Iran şi Arabia Saudită, au luat măsuri represive împotriva unor activişti ai drepturilor omului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

327 afișări
Imaginea articolului ONU a anunţat că există un număr record de state care au pedepsit activişti ai drepturilor omului

ONU a anunţat că există un număr record de state care au pedepsit activişti ai drepturilor omului

Anunţul a fost făcut miercuri de către biroul Consiliului ONU pentru drepturile ONU, cu ocazia publicării unui raport anual.

”Ştim cazuri în care indivizi cu care noi coumincăm au fost răpiţi, reţinuţi, arestaţi sau care au dispărut”, a declarat Andrew Gilmour, adjunctul secretarului general al Consiliului pentru Drepturile Omului.

Gilmour a făcut public raportul ONU, atrăgând atenţia că un număr record de state au încălcat drepturile omului în cazurile mai multor activişti care promovează drepturile fundamentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici