ONU: A şaptea rundă de negocieri privind situaţia din Siria s-a încheiat neconcludent

Vineri, la Geneva s-a încheiat cea de-a şaptea rundă de negocieri privind detensionarea situaţiei din Siria, fără a se ajunge însă la un rezultat concret, informează The Associated Press.

407 afișări
Imaginea articolului ONU: A şaptea rundă de negocieri privind situaţia din Siria s-a încheiat neconcludent

ONU: A şaptea rundă de negocieri privind situaţia din Siria s-a încheiat neconcludent

Emisarul ONU, Staffan de Mistura a avut întrevederi cu delegaţia guvernamentală condusă de ambasadorul Siriei la Naţiunile Unite, Bashar al-Jaafari, şi cea a opoziţiei, reprezentate de Înaltul Comitet pentru Negocieri. În urma discuţiilor purtate, acesta a declarat că guvernul sirian şi opoziţia nu au avansat către un acord asupra tranziţiei politice şi a combaterii terorismului.

Referindu-se la viitoarea rundă de negocieri, care urmează să aibă loc în luna septembrie, de Mistura a declarat că: "Vom vedea dacă până la acel moment impulsul internaţional ... ar putea să împingă ambele părţi către găsirea unei soluţii".

Negocierile de la Geneva, conduse de Staffan de Mistura, au început în anul 2016, dar până în prezent nu au condus la rezultate semnificative.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici