ONU acuză Iordania, Turcia şi Emiratele Arabe Unite că au încălcat un embargo impus Libiei

Iordania, Turcia şi Emiratele Arabe Unite că au încălcat în repetate rânduri un embargo impus Libiei asupra importurilor de arme, se arată într-un raport al Naţiunilor Unite, relatează site-ul postului France 24.

237 afișări
Imaginea articolului ONU acuză Iordania, Turcia şi Emiratele Arabe Unite că au încălcat un embargo impus Libiei

ONU acuză Iordania, Turcia şi Emiratele Arabe Unite că au încălcat un embargo impus Libiei

Cele trei ţări au furnizat adesea armament în Libia, fără a "depune prea mult efort de a ascunde sursa", susţin experţii ONU.

Potrivit diplomaţilor, Iordania este acuzată că a ajutat la antrenarea trupelor lui Khalifa Haftar, care a lansat o operaţiune militară în luna aprilie pentru a pune stăpânire pe Tripoli.

Emiratele Arabe Unite sunt de asemenea suspectate că ar fi fost implicate în atacurile cu bombe asupra unor centre pentru imigranţi, aflate într-o suburbie a periferiei capitalei Tripoli.

Turcia, care susţine în mod transparent Guvernul premierului Fayez al-Sarraj, este acuzată că a furnizat forţelor militare libiene materiale militare, inclusiv vehicule şi drone.

 

Taguri:
onu,
libia,
embargo

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici