ONU anunţă că Arabia Saudită îi va inculpa pe cei responsabili de uciderea jurnalistului Khashoggi

Arabia Saudită a transmis luni Organizaţiei Naţiunilor Unite că îi va inculpa pe cei responsabili de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în interiorul consulatului său din Istanbul, pe fondul presiunii statelor occidentale pentru o anchetă credibilă în acest caz, relatează Reuters.

1044 afișări
Imaginea articolului ONU anunţă că Arabia Saudită îi va inculpa pe cei responsabili de uciderea jurnalistului Khashoggi

ONU anunţă că Arabia Saudită îi va inculpa pe cei responsabili de uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi

Bandar Al Aiban, liderul delegaţiei guvernului saudit care a luat parte la prima reuniune ONU privind situaţia din Arabia Saudită din ultimii cinci ani, a primit apeluri din partea a peste 40 de state din lumea întreagă, inclusiv Statele Unite, pentru o anchetă amănunţită în acest caz şi o serie de reforme privind respectarea drepturilor omului.

Acesta le-a transmis celor prezenţi că regele Salman a dat instrucţiuni procurorului public saudit să ”continue investigaţia cazului punând în aplicare legile în vigoare”, pentru ”a stabili circumstanţele producerii incidentului” şi ”aducerea tuturor celor vinovaţi în faţa justiţiei”.

”Privind la tot ceea ce a pătimit cetăţeanul Khashoggi, ţara noastră se angajează să conducă o investigaţie corectă şi toate persoanele implicate în această crimă vor fi judecate în cadrul sistemului de justiţie”, a declarat Aiban la sfârşitul sedinţei care a durat câteva ore.

Aiban nu a oferit detalii legate de statutul sau locul unde se află cei 18 cetăţeni saudiţi arestaţi în acest caz şi a refuzat de mai multe ori să răspundă întrebăriilor adresate de jurnalişti, afirmând ”Cazul se află în investigare, aşa cum ştiţi...Cred că declaraţia mea a fost foarte clară”.

Fii lui Khashoggi au cerut luni aducerea corpului jurnalistului Washiongton Post şi critic al guvernului de la Ryiad, care a dispărut pe 2 octombrie în timpul unei vizite la consulatul saudit din Istanbul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici