ONU condamnă violenţele din cadrul protestelor din Rusia

Organizaţia Naţiunilor Unite a condamnat marţi autorităţile din Rusia, care au luat măsuri violente pentru dispersarea participanţilor la protestele de sâmbătă, cel puţin 70 de persoane fiind rănite în urma altercaţiilor cu forţele de ordine, relatează Reuters.

216 afișări
Imaginea articolului ONU condamnă violenţele din cadrul protestelor din Rusia

ONU condamnă violenţele din cadrul protestelor din Rusia

Reprezentanţii ONU au cerut autorităţilor ruse să permită cetăţenilor participarea la proteste şi manifestaţii paşnice, fără restricţii.

„În momentul în care gestionezi mulţimi de oameni, în Rusia sau în altă parte, folosirea forţei de către poliţişti trebuie să fie proporţională cu ameninţarea existentă, dacă există una, şi trebuie folosită doar ca măsură finală”, a declarat un purtător de cuvânt al ONU.

Peste 1.000 de persoane au participat sâmbătă la un protest în Moscova, organizat faţă de regimul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Curtea de Justiţie din Moscova a decis arestarea a 61 de persoane, acuzate că au participat sâmbătă la proteste ilegale organizate în centrul capitalei, conform agenţiei de presă Tass. Alte 160 de persoane au fost amendate.

„Curtea a ordonat arestarea a 61 de persoane şi amenzi pentru alte 161 de persoane”, a declarat Ulyana Solopova, purtătorul de cuvânt al Curţii de Justiţie din Moscova.

Peste 1.000 de persoane au fost reţinute sâmbătă, în urma protestelor considerate ilegale, organizate în Moscova.

Taguri:
rusia,
onu,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici