ONU critică atitudinea turiştilor faţă de moartea fetiţelor de etnie romă, la Neapole

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) s-a declarat miercuri "indignat" de indiferenţa turiştilor aflaţi pe plaja de lângă Neapole, unde două fetiţe de etnie romă s-au înecat sâmbătă.

20 afișări
Imaginea articolului ONU critică atitudinea turiştilor faţă de moartea fetiţelor de etnie romă, la Neapole

ONU critică atitudinea turiştilor faţă de moartea fetiţelor de etnie romă, la Neapole (Imagine: Mediafax/AFP)

"Suntem indignaţi şi îngrijoraţi", a declarat purtătorul de cuvânt al HCR în Italia, Laura Boldrini.

Trupurile neînsufleţite ale celor două adolescente de origine romă au rămas timp de aproximativ o oră întinse pe plajă, potrivit publicaţiei Il Corriere della Sera.

Majoritatea turiştilor nu şi-au întrerupt activitatea şi nu au părăsit plaja, potrivit aceleiaşi surse.

Turiştii au încercat să le salveze pe cele două fete şi au chemat apoi carabinierii şi o ambulanţă. În aşteptarea sicrielor, ceea a durat aproximativ o oră, turiştii au acoperit cadavrele cu prosoape şi au depus un buchet de fori albe, potrivit aceleiaşi surse

"Aşa cum a fost descrisă de presă, atitudinea turiştilor este şocantă întrucât arată o gravă lipsă de senibilitate", potrivit lui Boldrini.

Acest fapt divers şochează "cu atât mai mult cu cât nu a suscitat nici o reacţie politică, mai ales într-un moment ca acesta", a adăugat aceasta făcând aluzie la consolidarea luptei împotriva imigraţiei ilegale, care îi vizează în special pe nomazi, demarată de Guvernul lui Silvio Berlusconi.

Arhiepiscopul de Neapole, Crescenzio Sepe, a fost singura personalitate care şi-a exprimat indignarea faţă de aceste imagini, preluate de mai multe publicaţii străine care au criticat dur Italia.

"Aceste imagini din viaţa noastră sunt mai dezolante decât cele ale oraşului Neapole invadat de deşeuri", a declarat acesta, citat de agenţia Ansa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici