ONU: În Ucraina s-au înregistrat până acum peste 1.500 de victime civile, inclusiv 42 de copii ucişi

Organizaţia Naţiunilor Unite a înregistrat 1.581 de victime civile - 579 care au fost ucise şi 1.002 rănite - de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, pe 24 februarie, anunţă CNN.

183 afișări
Imaginea articolului ONU: În Ucraina s-au înregistrat până acum peste 1.500 de victime civile, inclusiv 42 de copii ucişi

Sursa foto: Hepta

Printre morţi se numără 42 de copii, iar printre răniţi se numără 54 de copii, potrivit ultimului raport al ONU privind victimele civile.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat în zonele aflate încă sub controlul guvernului ucrainean.

"Cele mai multe dintre victimele civile înregistrate au fost cauzate de utilizarea armelor explozive cu o arie de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea şi sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum şi de rachete şi lovituri aeriene", potrivit raportului ONU.

Biroul pentru drepturile omului al organizaţiei consideră că numărul real al victimelor este "considerabil mai mare, în special pe teritoriul controlat de Guvern şi mai ales în ultimele zile", după ce au fost raportate ostilităţi intense în regiuni precum Harkov, Mariupol şi Doneţk, "unde există acuzaţii privind sute de victime civile".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici