ONU îndeamnă autorităţile din SUA să evite utilizarea disproporţionată a forţei la proteste

  • Naţiunile Unite critică utilizarea disproporţionată a forţei împotriva protestatarilor din SUA
  • Oficial ONU: Manifestanţii şi jurnaliştii „nu trebuie să rişte arestări arbitrare, nici să fie expuşi utilizării disproporţionate a forţei"
  • În Statele Unite au loc demonstraţii antirasism şi împotriva violenţelor forţelor de ordine
214 afișări
Imaginea articolului ONU îndeamnă autorităţile din SUA să evite utilizarea disproporţionată a forţei la proteste

ONU îndeamnă autorităţile din SUA să evite utilizarea disproporţionată a forţei la proteste

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a îndemnat, vineri, Administraţia de la Washington şi autorităţile statale să evite "utilizarea disproporţionată" a forţei împotriva demonstranţilor antirasism, exprimând preocupare privind cazuri de detenţie arbitrară.
 
"Manifestaţiile paşnice desfăşurate în unele oraşe din SUA, cum ar fi Portland, trebuie să continue", a declarat Elizabeth Throssel, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, potrivit cotidianului Le Figaro.
 
Manifestanţii şi jurnaliştii care transmit informaţii de la proteste "nu trebuie să rişte arestări arbitrare, nici să fie expuşi utilizării disproporţionate a forţei", a subliniat oficialul ONU.
 
Departamentul american al Justiţiei a lansat o anchetă referitoare la operaţiunile controversate ale forţelor de ordine federale mobilizate pentru protestele din oraşul Portland (Oregon).
 
În Statele Unite au loc demonstraţii antirasism şi împotriva violenţelor forţelor de ordine. Preşedintele Donald Trump a mobilizat agenţi federali în mai multe oraşe, spre nemulţumirea guvernatorilor unor state americane.
 
"Autorităţile trebuie să garanteze că agenţii serviciilor de securitate federale şi locale sunt identicaţi clar şi utilizează forţa doar când este necesar, în conformitate cu normele internaţionale", a insistat oficialul ONU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
sua,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici