ONU îndeamnă la o "încetare a focului imediată" şi "pauze umanitare" în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a îndemnat din nou, joi, la o "la o încetare a focului umanitară imediată şi necondiţionată" în Fâşia Gaza şi a cerut "pauze umanitare" pentru a salva populaţia, relatează AFP.

144 afișări
Imaginea articolului ONU îndeamnă la o "încetare a focului imediată" şi "pauze umanitare" în Fâşia Gaza

ONU îndeamnă la o "încetare a focului imediată" şi "pauze umanitare" în Fâşia Gaza

Această declaraţie a Consiliului, făcută la sfârşitul unor consultări care au durat patru ore, nu conţine nicio referire la bombardamentul de miercuri asupra unei şcoli ONU din Fâşia Gaza.

Cele 15 state membre "îndeamnă la o încetare a focului umanitară imediată şi necondiţionată, pentru a parveni la un armistiţiu durabil bazat pe propunerea egipteană" de negocieri, a declarat reprezentantul permanent adjunct al Rwandei, Olivier Nduhungirehe. Rwanda asigură preşedinţia Consiliului în iulie.

"Între timp, statele preconizează utilizarea pauzelor umanitare", adaugă Consiliul, potrivit unui comunicat.

Consiliul de Securitate s-a referit, de asemenea, la declaraţia sa precedentă din 28 iulie, cu privire la un apel similar de încetare a focului, deplângând că acesta nu a fost respectat.

Recent, şaisprezece palestinieni au fost ucişi, miercuri, într-un atac cu obuze care a vizat un centru pentru refugiaţi organizat într-o şcoală administrată de ONU din Fâşia Gaza.

Uniunea Europeană a condamnat, joi, atacul care a vizat această şcoală, cerând o anchetă imediată pentru identificarea autorilor acestui act "inacceptabil".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici