ONU îşi retrage personalul din nord-vestul Pakistanului din cauza violenţelor

Naţiunile Unite au anunţat luni că îşi vor retrage personalul expatriat din nord-vestul Pakistanului din cauza problemelor legate de securitatea din regiune.

15 afișări
Imaginea articolului ONU îşi retrage personalul din nord-vestul Pakistanului din cauza violenţelor

Capitala Provinciei Frontiera de Nord-Vest, Peshawar, a fost miercuri ţinta unui atentat cu maşină-capcană, soldat cu 134 de morţi şi numeroşi dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki Moon, a decretat trecerea la faza a patra (operaţiuni de urgenţă) în Provincia Frontiera de Nord-Vest şi în zonele tribale, cu un efect imediat", a anunţat ONU.

"Persoanele vizate vor fi mutate imediat", a precizat o purtătoare de cuvânt a Naţiunilor Unite în Pakistan, Ishrat Rizvi.

În cele două regiuni au loc frecvent atentate.

Capitala Provinciei Frontiera de Nord-Vest, Peshawar, a fost miercuri ţinta unui atentat cu maşină-capcană, soldat cu 134 de morţi şi numeroşi dispăruţi.

Zonele tribale pakistaneze au devenit treptat, după înlăturarea talibanilor din Afganistan la sfârşitul lui 2001, un sanctuar al reţelei al-Qaida, un fief al talibanilor pakistanezi, dar şi bază de operaţiuni pentru aliaţii lor afgani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici