ONU: peste 100.000 de persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea conflictului

Peste 100.000 de persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea luptelor dintre armată şi o formaţiune paramilitară, a anunţat ONU. Conflictul a început pe 15 aprilie.

151 afișări
Imaginea articolului ONU: peste 100.000 de persoane au fugit din Sudan de la izbucnirea conflictului

Hepta

Reprezentanţii ONU au avertizat asupra unei „catastrofe" dacă luptele nu se vor opri.

„Chiar şi înainte de actuala criză, o treime din populaţia Sudanului, aproape 16 milioane de persoane, avea deja nevoie de ajutor umanitar. Aproximativ 3,7 milioane de persoane erau strămutate în interiorul ţării, majoritatea în Darfur", a declarat Abdou Dieng, coordonatorul ONU pentru ajutor umanitar în Sudan.

Alte 334.000 de persoane au fost strămutate în Sudan.

Luptele continuă în capitala Khartoum, între armată şi forţele paramilitare Rapid Support Forces (RSF), în ciuda unui armistiţiu care trebuia să intre în vigoare.

Marţi, ministerul de externe al Sudanului de Sud a declarat că armata şi RSF au fost de acord „în principiu" cu un nou armistiţiu de şapte zile, începând cu 4 mai, şi au promis că vor trimite reprezentanţi la discuţii.

Peste 500 de persoane au fost ucise şi mai mult de 4.000 au fost rănite în lupte, potrivit Ministerului sudanez al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici