ONU: Procurorul şef al CPI consideră că părţile beligerante comit crime de război în Darfur

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale (CPI) a declarat, luni, în faţa Consiliului de Securitate al ONU că există motive să se creadă că atât armata regulată a Sudanului, cât şi forţele paramilitare Rapid Support Forces (RSF) comit crime de război în regiunea Darfur.

379 afișări
Imaginea articolului ONU: Procurorul şef al CPI consideră că părţile beligerante comit crime de război în Darfur

ONU: Procurorul şef al CPI consideră că părţile beligerante comit crime de război în Darfur

Războiul din Sudan a izbucnit în 15 aprilie 2023, între forţele armate sudaneze şi RSF. Procurorul CPI Karim Khan a lansat o anchetă în iulie anul trecut cu privire la intensificarea ostilităţilor în regiunea sudaneză Darfur, relatează Reuters.

Tratatul fondator al CPI, Statutul de la Roma, conferă Curţii jurisdicţia privind patru infracţiuni majore - genocid, crime împotriva umanităţii, crimă de agresiune şi crime de război.

"Constatarea mea clară este că există motive să cred că în prezent, în Darfur, sunt comise crime prevăzute în Statutul de la Roma atât de către forţele armate sudaneze, cât şi de către Forţele de Sprijin Rapid şi grupurile afiliate", a declarat Khan.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
onu,
sudan,
crime

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici