Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile s-ar putea încheia "la sfârşitul zilei" de miercuri

Operaţiunea de salvare a minerilor blocaţi de 69 de zile în mina San Jose din Chile s-ar putea încheia "la sfâşitul zilei", a declarat miercuri după-amiază ministrul Minelor, în timp ce peste jumătate dintre mineri au fost deja scoşi la suprafaţă.

28 afișări
Imaginea articolului Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile s-ar putea încheia "la sfârşitul zilei" de miercuri

Operaţiunea de salvare a minerilor din Chile s-ar putea încheia "la sfârşitul zilei" de miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sperăm să terminăm acest proces cu succes spre sfârşitul zilei", a anunţat ministrul Laurence Golborne, în cadrul unei conferinţe de presă la mina San Jose, de unde primii mineri au fost scoşi la suprafaţă în dimineaţa zilei de miercuri.

"Am avansat foarte rapid, mai rapid decât era prevăzut iniţial", a adăugat el, previziunile anterioare privind durata operaţiunii fiind între 36 şi 48 de ore.

Potrivit lui Rene Aguilar, responsabil de operaţiunea de salvare, inginerii au reuşit să reducă ciclul de aducere la suprafaţă a unui miner de la o oră la 45-50 de minute.

Primul miner a ieşit din mină la ora locală 00.10 (06.10 ora României). La ora 14.20 (20.20 ora României), 17 dintre cei 33 de mineri fuseseră scoşi la suprafaţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici