Operaţiunile coaliţiei internaţionale în Libia: 336 de zboruri operative şi 108 atacuri aeriene

Avioanele coaliţiei internaţionale implicate în operaţiunile din Libia au efectuat în total 336 de zboruri operative şi 108 atacuri aeriene de la începutul ofensivei, sâmbătă, a anunţat marţi Pentagonul.

25 afișări
Imaginea articolului Operaţiunile coaliţiei internaţionale în Libia: 336 de zboruri operative şi 108 atacuri aeriene

Operaţiunile coaliţiei internaţionale în Libia: 336 de zboruri operative şi 108 atacuri aeriene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu 212 zboruri, Statele Unite au realizat o treime din total, potrivit datelor de marţi, ora 19.00 GMT (21.00 ora României).

Statele Unite au mobilizat avioane de vânătoare F-15 şi F16, Harriers, avioane de război destinate bruierii comunicaţiilor forţelor loiale lui Muammar Kadhafi sau avioane de realimentare.

Deplasându-se în El Salvador, preşedintele american Barack Obama a anunţat marţi că există deja o "reducere semnificativă" a zborurilor avioanelor americane deasupra Libiei.

Celelalte ţări ale coaliţiei implicate în operaţiunile aeriene în această etapă (Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada, Spania, Belgia şi Danemarca) au efectuat 124 de zboruri operative.

Cu 55 de zboruri realizate în perioada sâmbătă-luni şi alte şapte marţi, potrivit Statului Major al armatei franceze, Franţa totalizează totalizează 18 la sută din numărul total al zborurilor operative.

De altfel, două distrugătoare şi trei submarine americane, precum şi un submarin britanic au lansat 162 de rachete de croazieră Tomahawks între sâmbătă seara şi marţi seara, dintre care 112 numai sâmbătă.

Scăderea numărului de atacuri cu rachete Tomahawks pare să arată că ameninţarea ridicată de dispozitivele de apărare antiaeriană şi centrele de comandament libiene, împotriva cărora au fost lansate aceste rachete, a fost redusă în mod semnificativ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici