Opoziţia a lansat GAZE LACRIMOGENE în Adunarea din Kosovo - VIDEO

Membrii opoziţiei au folosit gaze lacrimogene în cadrul Adunării din Kosovo, miercuri, pentru a împiedica deputaţii să ratifice un acord de demarcare a graniţei din 2015 cu Muntenegru, informează site-ul agenţiei Reuters.

1021 afișări
Imaginea articolului Opoziţia a lansat GAZE LACRIMOGENE în Adunarea din Kosovo - VIDEO

Opoziţia a lansat gaze lacrimogene în Adunarea din Kosovo - VIDEO

Rezolvarea disputei privind graniţa cu Muntenegru reprezintă o cerinţă fundamentală pentru obţinerea dreptului de călătorii fără viză în statele membre ale Uniunii Europene.

Partidul de opoziţiei Vetevendosje este împotriva acordului semnat cu Muntenegru în 2015, susţinând că aproximativ 8.000 de hectare din teritoriul statului Kosovo vor trebui cedate.

 

 

Încercările anterioare de ratificare a acordului au proteste similare în cadrul parlamentului şi la altercaţii între autorităţi şi manifestanţii care protestau pe stradă.

Preşedintele parlamentului a suspendat şedinţa până când încăperea a fost aerisită.

Alte state balcanice (Albania, Serbia, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia) au obţinut deja accesul fără viză în spaţiul UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici