Opoziţia adusă la tăcere. Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat, marţi, de o instanţă judiciară din Rusia la încă nouă ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de escrocherie şi ultraj, infomează cotidianul Le Monde.

3796 afișări
Imaginea articolului Opoziţia adusă la tăcere. Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare

Opoziţia adusă la tăcere. Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la încă nouă ani de închisoare

"Aleksei Navalnîi a comis o escrocherie, prin furtul de bunuri în cadrul unui grup organizat", a declarat judecătoarea Margarita Kotova, anunţând o sentinţă de nouă ani de închisoare. Procurorii ceruseră 13 ani de închisoare.

Aleksei Navalnîi consideră că actualul proces, început în februarie, este motivat de raţiuni politice.

O instanţă judiciară din Moscova a decis, în februarie 2021, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare, un caz de fraudă din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie 2021, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. Aleksei Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, se află în Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova. Disidentul rus este vizat de încă două anchete, pentru "activităţi extremiste" şi "atingere adusă drepturilor cetăţenilor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici