Opoziţia siriană este de părere că regimul Bashar Al-Assad a început să recurgă la "război psihologic"

Întreruperea de către regimul Bashar Al-Assad a telecomunicaţiilor în Siria este parte a unui "război psihologic", acuză opoziţia siriană.

405 afișări
Imaginea articolului Opoziţia siriană este de părere că regimul Bashar Al-Assad a început să recurgă la "război psihologic"

Bashar Al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Internetul a reînceput să funcţioneze sâmbătă în toate zonele în care fusese oprit", afirmă Alexia Jade, purtătoarea de cuvânt a organizaţiei de opoziţie Damascus Media Office, sugerând că întreruperea telecomunicaţiilor pare a fi parte a unui "război psihologic".

Experţii cred că regimul intensifică eforturile de reprimare a opoziţiei prin blocarea fluxurilor de informaţie şi prin izolarea ţării.

"Totul pare să fi revenit la normal, dar este imposibil de spus dacă nu au fost instalate sisteme de supraveghere", afirmă Matthew Prince, preşedintele companiei CloudFlare, specializată în siguranţa cibernetică, conform CNN.

Ministerul sirian al Informaţiilor a atribuit întreruperea Internetului şi liniilor de telefonie mobilă "teroriştilor", o referire la forţele opoziţiei.

"Regimul ştie că Internetul este principalul mijloc de informare. Întreruperea Internetului înseamnă blocarea transmiterii informaţiilor despre revoluţie", insistă Alexia Jade.

Protestele reprimate violent şi confruntările armate între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad durează din martie 2011 în Siria, bilanţul victimelor fiind, potrivit unor organizaţii, de peste 42.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici