Opt bombardiere ruseşti, observate în spaţiul internaţional, în nordul Oceanului Atlantic

Bombardierele strategice ruse au fost observate din nou, joi dimineaţă, în nordul Oceanului Atlantic, unde au fost trimise imediat avioane de vânătoare norvegiene şi britanice, a anunţat Statul Major al armatei norvegiene, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Opt bombardiere ruseşti, observate în spaţiul internaţional, în nordul Oceanului Atlantic

Opt bombardiere ruseşti, observate în spaţiul internaţional, în nordul Oceanului Atlantic

Opt bombardiere strategice de tip TU-95 au fost depistate în spaţiul internaţional al Mării Barents, a comunicat colonelul Jon Inge Oegland, purtătorul de cuvânt al Statului Major.

"Conform procedurilor de rutină, am trimis două avioane de interceptare F-16 pentru a marca spaţiul aerian norvegian. Avioanele ruseşti nu au pătruns în spaţiul aerian al Norvegiei", a explicat ofiţerul citat.

Potrivit altor surse, şi Marea Britanie a trimis două avioane de interceptare.

La 17 august, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat reluarea în mod permanent a zborurilor strategice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici