Opt militari americani, ucişi în sudul Afganistanului

Opt militari americani şi un civil afgan au fost ucişi marţi în sudul Afganistanului, în "atacuri multiple şi complexe cu bombă artizanală", a anunţat Forţa internaţională a NATO (ISAF) în regiune.

19 afișări
Imaginea articolului Opt militari americani, ucişi în sudul Afganistanului

Opt militari americani, ucişi în sudul Afganistanului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Opt militari americani şi un civil afgan care lucrau pentru ISAF au fost ucişi astăzi în atacuri multiple şi complexe cu bombă artizanală în sudul Afganistanului", potrivit ISAF.

"Mai mulţi militari au fost de asemenea răniţi în aceste incidente", adaugă ISAF.

Acest anunţ intervine după o altă zi sângeroasă pentru armata americană, care a pierdut luni 11 militari şi trei civili ca urmare a prăbuşirii a trei elicoptere, considerate accidente de către ISAF.

Bombele artizanale sau IED (Improvised Explosive Device) în jargon militar, sunt responsabile pentru aproape 60 la sută dintre pierderile militare occidentale în 2009 în Afghanistan, potrivit site-ului specializat www.icasualties.org.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici