Opt morţi, în urma unui atac împotriva naţionalei de crichet din Sri Lanka (Video)

Şase poliţişti şi doi civili au fost ucişi, marţi, în urma unui atac armat împotriva echipei naţionale de chichet din Sri Lanka, în Lahore, o localitate din estul Pakistanului, a declarat un ofiţer de poliţie.

45 afișări
Imaginea articolului Opt morţi, în urma unui atac împotriva naţionalei de crichet din Sri Lanka (Video)

Opt morţi, în urma unui atac împotriva naţionalei de crichet din Sri Lanka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Şase poliţişti au fost omorâţi în acest atac. Se pare că două sau trei grupuri de terorişti, care se aflau într-un sens giratoriu, au deschis focul, omorând poliţişti, doi civili şi rănind mai mulţi jucători ai echipei din Sri Lanka", a precizat Mohammad Suhail, un ofiţer al poliţiei locale.

Ofiţerul a adăugat că doi sportivi din Sri Lanka au fost răniţi de gloanţe, dar se află într-o stare stabilă.

În total şase jucători de crichet au fost răniţi în acest atac, dintre care doi au fost spitalizaţi, a declarat, la Colombo, ministrul Sportului din Sri Lanka, Gamini Lokuge.

Video Stirileprotv.ro

Focurile de armă au avut loc în apropierea stadionului Gaddafi din Lahore, acolo unde echipa din Sri Lanka trebuia să dispute a treia etapă a celui de al doilea meci test contra naţionalei Pakistanului.

Preşedintele statului Sri Lanka, Mahinda Rajapakse, a calificat atacul drept un "laş atentat terorist" şi l-a delegat să se ocupe de acest caz pe ministrul Afacerilor Externe.

"Jucătorii din Sri Lanka au mers în Pakistan ca ambasadori ai bunăvoinţei", a declarat conducătorul statului Sri Lanka, precizând că şeful diplomaţiei din Colombo, Rohitha Bogollegama, va merge imediat la Pakistan.


Două maşini-capcană, dezamorsate de poliţie

De asemenea, serviciile de securitate din Pakistan au anunţat că au fost dezamorsate două bombe aflate în două maşini capcană şi au fost descoperite stocuri de arme în oraşul Lahore.

Un echipament a fost găsit în piaţa unde a avut loc atacul, iar altul într-o parcare din apropiere.

"Am dezamorsat o bombă aflată într-un Hyundai alb, iar puţin mai târziu am fost informaţi cu privire la prezenţa unei maşini suspecte în parcare. An dezamorsat de asemenea şi acea bomba", a spus, pentru AFP , inspectorul Abdul Ghafoor.

Grenade, trei kilograme de explozibil, un pistol şi un cablu de tragere de un metru lungime au fost, de asemenea, descoperite, a menţionat un responsabil al serviciilor de securitate, Fayyaz Malik.

Atentatul este similar celor de la Bombay - oficial pakistanez

Atacul comis de "terorişti antrenaţi", împotriva echipei de crichet din Sri Lanka, aminteşte de tactica atentatelor din noiembrie de la Bombay, în India, a afirmat un oficial din cadrul poliţiei pakistaneze.

"Acest atac seamănă cu cele de la Bombay", a declarat presei Khales Farooq, şeful poliţiei din provincia Pendjab, a cărei capitală este Lahore.

Atacurile de la Bombay, soldate cu moartea a 174 de persoane, între care nouă atacatori, la sfârşitul lui noiembrie, în capitala economică a Indiei, au fost "o operaţiune de comando, iar aceasta este, de asemenea, o operaţiune de comando", a declarat un oficial din cadrul poliţiei.

"Este vorba despre terorişti antrenaţi, care au atacat în mod planificat", a adăugat Khaled Farooq.

El a precizat că atacatorii "par să fie pashtuni", etnie care domină regiunile nord-vestice ale Pakistanului, de la graniţa cu Afganistanul, şi de unde sunt originari talibanii.

"Pakistanul duce un război împotriva terorismului. Este un atac ţintit, în care din fericire echipa din Sri Lanka a supravieţuit", a continuat oficialul citat.

Mii de militari pakistanezi sunt implicaţi în operaţiuni militare împotriva talibanilor pakistanezi şi afgani, care au legături cu reţeaua al-Qaida, în nord-vestul Pakistanului.

Aceste grupări teroriste sunt suspectate că se află la originea unui val de atentate care s-au soldat cu moartea a peste 1.600 de persoane în Pakistan, din iulie 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici