Optsprezece persoane arestate în China, în cazul laptelui praf contaminat

Autorăţile chineze au anunţat joi arestarea a 18 persoane, în cazul laptelui praf contaminat cu melanină, care a provocat îmbolnăvirea mai multor nou-născuţi, dintre care patru au murit, informează CNN.

342 afișări
Imaginea articolului Optsprezece persoane arestate în China, în cazul laptelui praf contaminat

Optsprezece persoane arestate în China, în cazul laptelui praf contaminat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au anunţat joi dimineaţă că alţi 12 suspecţi în cazul laptelui praf contaminat cu melanină au fost arestaţi, a afirmat poliţia provincială. Aceste arestări ridică la 18 numărul persoanelor reţinute, potrivit Serviciului Public de Siguranţă Hebei.

Doisprezece din cei arestaţi sunt implicaţi în colectarea laptelui şi în fabricarea produselor lactate, au precizat autorităţile, care îi acuză pe ceilalţi şase de vânzarea ilegală a produsului chimic din lapte.

Oficialii chinezi din regiunea autonomă uigură Xinjiang, din nord-vestul ţării, au anunţat joi moartea unui al patrulea copil în acest caz. Laptele contaminat a îmbolnăvit deja peste 6.200 de copii. Peste 1.300 de copii sunt internaţi, a precizat miercuri Li Changjiang, directorul chinez pentru carantină şi inspecţii.

Dintre cele 175 de fabrici din China care produc lapte praf pentru copii, 66 şi-au încetat activitatea, a precizat Li. Anchetatorii verifică mostre prelevate de la celelalte companii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici