Ora până la care se va permite circulaţia locală, coborâtă la 18.00. Ipoteză nouă luată în calcul de autorităţile din Italia

Interzicerea circulaţiei după ora 18.00 în întreaga Italia, cu excepţia celor plecaţi pentru muncă, sănătate sau alte urgenţe, aspecte dovedite cu auto-certificare - este noua măsură pe care o discută autorităţile italiene şi care ar putea fi inclusă în noul decret ce urmează să fie semnat de Conte.

306 afișări
Imaginea articolului Ora până la care se va permite circulaţia locală, coborâtă la 18.00. Ipoteză nouă luată în calcul de autorităţile din Italia

Circulaţia locală interzisă după ora 18.00. Ipoteză luată în calcul de autorităţile italiene pentru a limita extinderea epidemiei de Covid-19

Alte reglementări se referă la blocarea circulaţiei între regiuni şi închiderea centrelor comerciale cel puţin în weekend.

Autorităţile italiene sunt reţinute în a lua decizii nepopulare, pentru că nu vor ca povara transformării oraşelor mari în zone roşii să stea în întregime pe umerii lor, scrie Corriere della Sera.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru şcoli: în opinia Executivului, guvernanţii locali trebuie să decidă să treacă la educaţia online, în funcţie de rata de infectare a fiecărei localităţi.

În ce priveşte „frontierele” între regiuni, decizia aparţine Guvernului şi, prin urmare, măsura va fi valabilă pe întreg teritoriul naţional. Nu va mai fi posibilă trecerea frontierelor regionale, cu excepţia „nevoilor dovedite”, respectiv motive de muncă, sănătate sau situaţii de urgenţă care trebuie justificate. Este una dintre măsurile pe care Executivul le consideră indispensabile pentru a limita circulaţia oamenilor şi pentru a preveni creşterea contaminărilor.

Referitor la mall-uri, unele regiuni le-au închis deja şi tocmai pentru a nu crea disparităţi s-a decis impunerea închiderii centrelor comerciale în weekend. Acest lucru nu exclude măsura închiderii totale a centrelor comerciale, acolo unde infectările sunt foarte multe.

Decizia cu privire la ora de la care oamenii nu mai pot ieşi din case – stabilită acum la ora 23:00 în unele regiuni şi la ora 24:00 în altele - va fi luată după o altă întâlnire. Este o restricţie pe care mulţi au cerut-o după închiderea barurilor şi restaurantelor la ora 18.00 ani şi care ar ajuta şi în limitarea întâlnirilor private.

Conform Corriere della Sera, ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, a spus că autorităţile au 48 de ore pentru a aproba o nouă înăsprire a restricţiilor, în condiţiile în care „circulă mult prea mulţi oameni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
italia,
măsuri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici