Oraşul New York returnează Italiei opere de artă furate în valoare de 19 milioane de dolari

Procurorul districtual din New York a returnat Italiei obiecte de artă furate în valoare de 19 milioane de dolari, scrie BBC.

406 afișări
Imaginea articolului Oraşul New York returnează Italiei opere de artă furate în valoare de 19 milioane de dolari

Sursa foto: Twitter

Printre cele 58 de piese se numără un cap de marmură al zeiţei Atena, datat în anul 200 î.Hr. şi a cărui valoare este estimată la 3 milioane de dolari.

Artefactele furate au fost vândute muzeelor şi comercianţilor privaţi de către infractori condamnaţi, a declarat procurorul general Alvin Bragg.

Acesta este cel mai recent efort al oraşului de a returna bunurile jefuite în ţara de origine - anul acesta au fost returnate obiecte în valoare de 66 de milioane de dolari.

Şeful unităţii de combatere a traficului de antichităţi din cadrul DA a promis că vor fi "multe alte confiscări şi multe alte repatrieri".

Homeland Security a făcut parte din investigaţia pentru confiscarea şi repatrierea acestor obiecte către italieni - 21 dintre acestea proveneau de la Metropolitan Museum of Art.

Anchetatorii au muncit ani de zile pentru a da de urma traseelor contrabandiştilor de artă şi pentru a localiza obiectele care urmau să fie repatriate, potrivit oficialilor de la Homeland Security.

Giacomo Medici şi Giovanni Franco Becchina se numără printre hoţii condamnaţi care au folosit o reţea în toată Italia pentru a fura piese din situri nesupravegheate, potrivit biroului procurorului.

Acesta a declarat că grupul lui Medici a furat capul de marmură al Atenei dintr-un templu din centrul Italiei, şi a fost expus la Met în 1996.

Pasquale Camera a fost un alt lider de grup care a organizat jafuri încă din anii 1960 în biserici şi muzee, potrivit biroului.

Obiectele au fost în cele din urmă importate în SUA, unde au fost vândute miliardarului american Michael Steinhardt, căruia i s-a interzis acum să cumpere antichităţi după ce s-a constatat că obiectele pe care le deţinea au fost furate şi introduse ilegal în ţară.

În 2021, Steinhardt a predat obiecte în valoare de 70 de milioane de dolari, ca parte a unui acord care garanta că nu se va confrunta cu acuzaţii penale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici