Oraşul pus la pământ de război şi sugrumat de coronavirus. Criză umanitară fără precedent: groparii sapă zi şi noapte morminte

  • Oraşul Aden, din Yemen, a fost pus la pământ de război, iar acum este sugrumat de coronavirus
  • Aden găzduieşte 1.7 milioane de oameni, din populaţia totală de 29 de milioane a Yemenului
  • Ghasan Saleh este un gropar din Yemen. El a vorbit pentru CNN: "Tocmai ce am terminat de săpat 20", a spus el
3542 afișări
Imaginea articolului Oraşul pus la pământ de război şi sugrumat de coronavirus. Criză umanitară fără precedent: groparii sapă zi şi noapte morminte

Foto: captură YouTube

Oraşul Aden, din Yemen, are mai multe victime din cauza coronavirusului decât din cauza războiului care are loc în această ţară de mai mulţi ani. CNN notează că groparii sapă zi şi noapte morminte. Pentru a face faţă numărului mare de persoane decedate, ei sapă cu escavatorul.
 
Autorităţile din Aden notează că pandemia de coronavirus a amplificat peste limita roşie criza umanitară provocată de război.
 
Potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară, în prima jumătate a lunii mai în Aden au murit 950 de oameni, de aproape patru ori mai mult decât în toată luna martie - 251.
 
Cele 950 de victime înregistrate în două săptămâni ale lunii mai din cauza coronavirusului înseamnă jumătate din cifra totală a deceselor provocate de război în tot anul 2015.

Epidemie de Chikungunya în Yemen

CNN mai scrie că în Yemen a izbucnit şi o epidemie de Chikungunya, o boală infecţioasă transmisă de tânţari.
 
"Yemen a fost devastată de un război şi nu mai poate face faţă unor pandemii şi a colapsului economic", a spus dr. Ishraq Al-Subei.
 
Războiul continuă, în ciuda pandemiei
 
În Yemen, cele două tabere combatante, rebelii Houthi din nord şi coaliţia sprijinită de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, continuă lupta. Circa 112.000 oameni au fost răpuşi de bombardamente şi schimburi de focuri în cinci ani, în timp ce zeci de mii au fugit din calea războiului şi suferă de boli şi malnutriţie în tabere de refugiaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici