Oraşul ucrainean Severodonetsk, una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei - ministru

Oraşul Severodonetsk din regiunea Luhansk, în estul Ucrainei, este una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei, în timp ce forţele sale desfăşoară tancuri Terminator în zonă, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

919 afișări
Imaginea articolului Oraşul ucrainean Severodonetsk, una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei - ministru

Oraşul ucrainean Severodonetsk, una dintre „priorităţile tactice imediate" ale Rusiei - ministru

Cel mai recent raport de informaţii arată astfel:

„Singura companie operaţională a Rusiei de vehicule de sprijin pentru tancuri BMP-T Terminator a fost probabil desfăşurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas. Prezenţa lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forţe (CGF), care este singura formaţiune care pune în teren acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele în timp ce nu a reuşit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei”, potrivit The Guardian.

Rusia a dezvoltat Terminator după ce a identificat necesitatea de a oferi protecţie dedicată tancurilor principale de luptă pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan şi Cecenia.

„Zona Severodonetsk rămâne una dintre priorităţile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfăşurate, este puţin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei", se arată în raport.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici