Organizaţia extremistă Stat Islamic a lansat o ofensivă contra poziţiilor ocupate de kurzi în Siria

Jihadiştii din cadrul organizaţiei extremiste sunnite Stat Islamic (SI) au lansat luni o ofensivă în nordul Siriei, în cursul căreia au atacat localitatea Ain Issa, cucerită acum două săptămâni de către YPG (Unităţile de Protecţie a Poporului Kurd), relatează Reuters în pagina electronică.

412 afișări
Imaginea articolului Organizaţia extremistă Stat Islamic a lansat o ofensivă contra poziţiilor ocupate de kurzi în Siria

Organizaţia extremistă Stat Islamic a lansat o ofensivă contra poziţiilor ocupate de kurzi în Siria (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Combatanţii kurzi au anunţat că încearcă să respingă asaltul asupra Ain Issa, un oraş situat la aproximativ 50 de kilometri nord de Raqqa, fieful SI.

Însă, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG cu sediul la Londra apropiat opoziţiei siriene, organizaţia jihadistă a preluat deja controlul asupra Ain Issa şi împrejurimilor sale.

Această localitate, ocupată de combatanţii kurzi pe 23 iunie, cu susţinerea aeriană a coaliţiei conduse de Statele Unite, este situată pe o axă importantă care asigură legătura între oraşul sirian Alep, la vest, şi cel irakian Mosul, la est.

Potrivit lui Redur Xelil, un purtător de cuvânt al YPG, SI a atacat şi alte pozţii ocupate de kurzi, în special în provincia strategică al-Hasakah, învecinată cu Turcia şi Irak.

Această ofensivă a jihadiştilor din cadrul SI a fost lansată la două zile după bombardamentele aeriene efectuate de coaliţie asupra Raqqa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici