Organizaţia Internaţională pentru Migraţie: Traficanţii care au adus refugiaţi în spaţiul UE au avut profituri de peste un miliard de dolari în 2015

Reţelele de traficanţi de persoane care au contribuit la venirea a peste un milion de extracomunitari în Uniunea Europeană în 2015 au avut profituri de cel puţin un miliard de dolari (910 milioane de euro), anunţă Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

435 afișări
Imaginea articolului Organizaţia Internaţională pentru Migraţie: Traficanţii care au adus refugiaţi în spaţiul UE au avut profituri de peste un miliard de dolari în 2015

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie:Traficanţii care au adus refugiaţi în spaţiul UE au avut profituri de peste un miliard de dolari

Peste un milion de imigranţi au pătruns în spaţiul Uniunii Europene în cursul anului 2015, a comunicat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Traficanţii de persoane au obţinut un profit de cel puţin un miliard de dolari (910 milioane de euro), a declarat William Lacy Swing, directorul OIM.

"Traficanţii primesc între 2.000 şi 6.000 de dolari (1.800-5.500 de euro), în funcţie de câţi membri ai unei familii transportă şi în funcţie de reţeaua din care fac parte", a explicat Swing, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Conform estimărilor Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, traficanţii care aduc imigranţi în Europa au avut profituri de peste 10 miliarde de dolari (9,1 miliarde de euro) în ultimii 15 ani.

"În mod categoric, sunt plătiţi foarte bine pentru servicii...", a spus William Swing.

Potrivit estimărilor OIM, 1.005.504 extracomunitari au intrat în Uniunea Europeană în 2015, trecând frontierele Greciei, Bulgariei, Italiei, Spaniei, Maltei şi Republicii Cipru. Aproximativ 450.000 de imigranţi provin din Siria, iar 186.000 din Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici