Organizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă Kenya cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a ameninţat, vineri, că va comite noi atacuri pe teritoriul Kenyei atât timp cât această ţară va participa la operaţiunile militare din Somalia împotriva acestei mişcări sunnite, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

300 afișări
Imaginea articolului Organizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă Kenya cu noi atacuri

Organizaţia islamistă Al-Shabaab ameninţă Kenya cu noi atacuri

"Nu va mai exista vreun loc sigur pentru kenyeni atât timp cât trupele lor vor fi în Somalia", a avertizat purtătorul de cuvânt al organizaţiei islamiste Al-Shabaab, Ali Mohamud Rage.

Kenya participă la operaţiunile din Somalia ale Uniunii Africane, care a mobilizat 20.000 de militari pentru a ajuta Guvernul de la Mogadishu în lupta împotriva insurgenţilor din cadrul Al-Shabaab.

"Veţi mai vedea multe atacuri sângeroase în ţara voastră, Kenya", a continuat Rage într-o intervenţie pentru postul de radio Andalus.

Purtărorul de cuvânt al Al-Sabaab a confirmat că militanţii vizează de regulă creştini.

Papa Francisc a denunţat un act de o "brutalitate fără sens".

În total, 147 de studenţi au fost ucişi, joi, într-un atac comis la Universitatea din Garissa, în estul Kenyei, de către membri ai organizaţiei islamiste sunnite Al-Shabaab.

De asemenea, 80 de studenţi au fost răniţi, iar aproximativ 500 au fost eliberaţi în urma atacului. Unii studenţi au fost cruţaţi după ce au rostit versete din Coran.

Guvernul de la Nairobi a închis universitatea pentru o perioadă nedeterminată şi urmează să consolideze măsurile de securitate în ţară.

Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, este activă în Somalia şi Kenya.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici