Organizatorul atacurilor de la 11 septembrie, apărat de un avocat din Marina americană

Un avocat militar din Marina americană îl va apăra pe pakistanezul Khalid Sheikh Mohammed, care se pretinde organizatorul atacurilor de la 11 septembrie, în prezent deţinut la închisoarea de la Guantanamo, relatează cotidianul Miami Herald.

22 afișări
Imaginea articolului Organizatorul atacurilor de la 11 septembrie, apărat de un avocat din Marina americană

Organizatorul atacurilor de la 11 septembrie, apărat de un avocat din Marina americană (Imagine: Mediafax Foto)

Căpitanul în Marina americană, Prescott Prince, a primit marţi ordin de a-l apăra pe deţinutul pakistanez Khalid Sheikh Mohammed, potrivit ediţiei electronice a ziarului.

Oficialii militari de la Guantanamo şi Pentagon nu au confirmat informaţiile. Aceştia au anunţat iniţial că Prince a fost inclus în echipa avocaţilor militari care îi apără pe deţinuţii de la Guantanamo, acuzaţi de crime de război de tribunalele militare americane

Prince, în vârstă de 53 de ani, este avocat şi căpitan în rezervă din Richmond, Virginia. Acesta a activat pe frontul din Irak, unde a fost avocat în cadrul unităţii care supraveghea operaţiunile privind deţinuţii.

Mohammed, cunoscut şi după iniţialele KSM, a mărturisit că a planificat în detaliu atacurile de la 11 septembrie din 2001.

În februarie, el şi alţi cinci deţinuţi la Guantanamo au fost acuzaţi de procurori de mai multe infracţiuni, inclusiv crimă, colaborare cu al-Qaida şi cu terorismul. Acuzaţiile vizează omorârea a 2.973 de persoane, atunci când patru avioane au fost deturnate la New York, Pentagon şi pe un câmp din Pennsylvania.

Tribunalul militar de la Guntanamo le-a cerut avocaţilor militari să depună eforturi pentru o apărare "zeloasă" a acuzaţilor. Acuzaţii însă pot respinge avocaţii şi se pot apăra singuri.

"Acest om este acuzat că ar fi săvârşit multe lucruri rele. Personal, am încredere în poporul american că îi va da dreptul la un proces cinstit", a declarat Prince pentru Miami Herald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici